Dynojet QuickShifter sensor

Normaal gesproken is het de bedoeling om tijdens het opschakelen de koppeling te bedienen en het gas even dicht te draaien. Tijdens races komt het op de laatste seconde aan en dit maakt het verschil tussen winnen of verliezen. Met de Dynojet Quickshifter Sensor kunt u zonder de koppeling te gebruiken en zonder het gas dicht te draaien opschakelen. Dit is mogelijk door de brandstof en/of ontsteking te onderbreken voor een bepaalde tijd.

De Powercommander beschikt over de functionaliteiten van de Quickshifter. Wordt gemakkelijk op de Powercommander aangesloten zonder aan de kabelboom van de motor te zitten. Via de meegeleverde software kunt u de onderbrekingstijd veranderen en het minimum toerental waarbij de Quickshifter moet gaan werken.

Bij sommige modellen is een Ignition module of een Quickshifter Expansion Module vereist (o.a. bij modellen met dubbele injectoren).

Er zijn verschillende stijlen sensoren:

Dynojet Quickshifter Sensor
  • Schakel stang druk/trek sensor Deze sensor komt in lijn met je schakelstang en is voor de meeste motoren toepasbaar. Er zijn verschillende schakelstang-kits leverbaar met verschillende lengtes stangen om de sensor te kunnen plaatsen.
  • Lineare schakel sensor Voor motoren waar geen schakelstang aanwezig is kan er een lineare sensor geplaatst worden. De sensor wordt dan tussen de versnellingspook en een vast punt op de motor bevestigt. De sensor is zowel in de duw als trek versie leverbaar en inclusief een universele bevestigingskit.
  • Stuur schakelaar De ‘handlebar mounted switch’ is een schakelaar voor situaties waar een quickshifter sensor niet mogelijk is. Dit kan zijn bij een race klasse waar het uitgesloten is, om technische redenen of omdat de voorkeur van de rijder er naar uitgaat.
    De contactvlakken van de schakelaar zijn belegt met bladgoud voor duurzaamheid en een minimum aan electrische weerstand. De bracket van de schakelaar is een CNC gefreesde steun die ontwikkeld is om makkelijk te bedienen.
    Wanneer u gebruik wilt maken van de schakelaar is het de bedoeling dat er met de voet lichtjes druk wordt gezet tegen de versnellingspook en vervolgens op de knop gedrukt wordt waardoor de voet de mogelijkheid krijgt om door te drukken naar de volgende versnelling.


De volgende uitvoeringen zijn leverbaar:

4-101 PC3USB Druk-sensor, trek-versie
4-102 PC3USB Druk-sensor, duw-versie
4-103 PC3USB/PCV Lineaire-sensor, trek-versie
4-104 PC3USB Lineaire-sensor, druk-versie
4-105 PC3USB Quickshifter stuurschakelaar
4-113 PCV Druk-sensor, trek-versie
4-114 PCV Druk-sensor, duw-versie
4-115 PCV Lineaire-sensor, trek-versie
4-116 PCV Lineaire-sensor, druk-versie