Auto Tune

Wanneer u in de bergen rijdt, regelmatig onderdelen wisselt of gewoon ten alle tijden de perfecte afstelling wilt hebben dan is de Autotune de uitkomst. De Dynojet Autotune-kit bestaat uit een brandstof controller en één of twee breedband-lambda sondes. Deze controller wordt aangesloten op de Power Commander 5 en zorgt tijdens het rijden continu voor het gewenste brandstofmengsel.

Wanneer u op de Dynojet testbank een mapping heeft laten maken is de basis gelegd. Vervolgens kan de Autotune de kleine verschillen opvangen wanneer bijvoorbeeld de temperatuur of de luchtdruk verandert. De Air/fuel ratio (AFR) is de lucht-brandstofverhouding die u met de bijgeleverde software kunt veranderen in elke gasklep/toeren combinatie en zelfs per versnelling. Zo kunt u er voor kiezen om tijdens het cruise-gebied een zuiniger mengsel te kiezen. Het is ook mogelijk om de Autotune pas te laten werken na een bepaalde tijd of vanaf een bepaalde temperatuur. Voor Harley-Davidson en andere V-Twin’s zijn een kits beschikbaar waar beide cilinders apart gemeten en afgesteld worden.

Er zijn drie kits beschikbaar:

 

  • AT-100
    Deze kit is speciaal voor Harley-Davidson. Wordt geleverd met 2 Breedband-Lambda sondes en 2 Autotune modules, CAN connectie kabels en een ingebouwde power aansluiting die via een voorbereidde stekker makkelijk op de motor aan te sluiten is.

AutoTune kit 100

  • AT-200
    Deze universele kit past op elke motor uitgerust met een Powercommander V. Wordt geleverd met een Breedband-Lambda sonde.

AutoTune kit 200

  • AT-300
    Deze kit is voor V-Twin motoren/ATV’s die beide cilinders apart van elkaar wil laten corrigeren. Wordt geleverd met 2 Breedband-Lambda sondes en 2 Autotune modules, CAN connectie kabels. Een massa en 12 Volt connectie zijn een vereiste aansluiting op de motor.

AutoTune kit 300